Είσαι Αυτό Που Τρώς – Τρώς Αυτό Που Είσαι

Είστε πραγματικά αυτό που τρώτε. Είστε επίσης πολύ επηρεασμένοι από τον τρόπο ζωής που ζείτε.

Κάθε στοιχείο που εισέρχεται στο στόμα σας θα υποστεί πέψη και θα ανακατασκευαστεί στα ζωντανά σας κύτταρα για χρήση. Αν και είναι αλήθεια ότι όλα χωρίζονται σε γενικά δομικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή (όπως ζάχαρη, λίπος, πρωτεΐνες κ.λπ.), η ποιότητα αυτού που τρώτε πραγματικά επηρεάζει πόσο υγιείς είναι τα κύτταρα σας.

Μια δίαιτα υψηλή σε επεξεργασμένα τρόφιμα, σάκχαρα, λίπη, χημικά, πρόσθετα, συντηρητικά και χαμηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά είναι πιο δύσκολο για το σώμα σας να επεξεργαστεί και οδηγεί στην κατασκευή κατώτερης ποιότητας κυττάρων. Εάν ασκείτε σπάνια, δοκιμάστε το υψηλό στρες, μην κοιμάστε καλά ή αρκετό και μην συμμετέχετε στις αγαπημένες δραστηριότητες αναψυχής, αυτό τονίζει επίσης το σώμα και μειώνει την αποτελεσματικότητά του στη διατήρηση της ισορροπίας και της υγείας.

Μπορεί να είναι δύσκολο στον σημερινό κόσμο να ταιριάζει σε όλα όσα είναι ευνοϊκά για μια βέλτιστη ζωή. Η απουσία ενός ή δύο βημάτων περιστασιακά δεν θα είναι γενικά πρόβλημα, καθώς το σώμα σας είναι πολύ ανθεκτικό και έχει γίνει για εργασία κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται από αυτό, ωστόσο, και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που ζουν όπως κάνουν και δεν έχουν εμφανιστεί σημάδια ασθένειας μέχρι τώρα, ότι ζουν αρκετά καλά. Μπορεί να χρειαστούν μέρες, μήνες ή χρόνια για να αρχίσουν να εμφανίζονται διάφορα σημάδια σωματικής «δυσλειτουργίας». Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται αυτά τα σημάδια, μπορεί να χρειαστεί τόσο πολύς χρόνος για να αντιστραφεί η ζημιά, εάν είναι δυνατή η αντιστροφή.

Το Κλειδί Είναι Η Πρόληψη

Παρόλο που είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί με ακρίβεια ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να ληφθούν για κάθε άτομο, υπάρχουν γενικές μέθοδοι πρόληψης που μπορούν να συμπεριληφθούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που είναι χρήσιμο να αποφευχθεί η πλειονότητα των κοινών καταγγελιών.

Σχολιάστε