Αλλάξτε Τρόπο Σκέψης Και Συνήθειες Όταν Τρώτε

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε την πλήξη πολλοί άνθρωποι παραπονούνται συνοδεύει την κατανάλωση υγιεινών είναι να «τρώτε έξω από το κουτί», πειραματίζοντας με νέα τρόφιμα και κουζίνες και αμφισβητώντας τις μακρόχρονες αντιλήψεις σας για το τι να φάτε και πότε.

Το Iceberg δεν είναι το μόνο είδος μαρούλι, τα μήλα και τα πορτοκάλια δεν είναι τα μόνα φρούτα και δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι δεν μπορείτε να φάτε λαζάνια μανιταριών για πρωινό και μια νοτιοδυτική ομελέτα για δείπνο. Και μόνο και μόνο επειδή οι γονείς σας τρώνε πάντα γαλοπούλα για την ημέρα των ευχαριστιών, τα ψάρια την Παρασκευή και τα κρεμμύδια τις Δευτέρες δεν σημαίνει ότι πρέπει.

Τρόπο Σκέψης Και Συνήθειες

Η ιδέα των ροφημάτων αδυνατίσματος χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940. Τα βασικά συστατικά σε αυτά τα ροφήματα είναι βότανα και άλλα φυσικά συστατικά.

Τα ροφήματα αδυνατίσματος είναι απαραίτητα για όποιον έχει πρόβλημα βάρους. Πίνοντας αυτά τα ποτά, μπορείτε να κάνετε κάτι για τα προβλήματα βάρους σας χωρίς να μετράτε θερμίδες ή να κάνετε οποιοδήποτε άλλο περιοριστικό σχήμα.

Τολμήστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης σας και να τερματίσετε το φαγητό σας, αποδεχόμενοι μία (ή περισσότερες) από τις ακόλουθες προκλήσεις για να φάτε και να ζήσετε πιο υγιεινά και δημιουργικά.

 1. Κάνετε μια λίστα με 10 τρόφιμα που τρώτε σε τακτική βάση. Κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα, φάτε έξω από το κουτί σας, αποφεύγοντας αυτά τα τρόφιμα.
 2. Δοκιμάστε ένα νέο φαγητό κάθε μέρα. Έχετε χτυπήσει τρώγοντας καστανό ρύζι, τόφου, σούσι ή ακτινίδιο χωρίς ποτέ να το δοκιμάσετε; Μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να εμποδίζουν την παλέτα σας. Δώστε στους οφθαλμούς σας τη δυνατότητα να αποφασίσετε.
 3. Κοιτάξτε πίσω στο ημερολόγιό σας. Μην τρώτε κανένα από τα ίδια τρόφιμα που έχετε φάει τον περασμένο μήνα. Χρησιμοποιήστε βιβλία μαγειρικής για να αναζωογονήσετε τα κοσμικά σας μενού.
 4. Μην επισκέπτεστε κανένα από τα εστιατόρια που δοκιμάσατε τον περασμένο μήνα. Εάν τρώτε έξω, πρέπει να είναι κάπου νέος. Και μην ξεχάσετε να παραγγείλετε κάτι νέο και θρεπτικό από το μενού.
 5. Κοιτάξτε πίσω στο ημερολόγιό σας από τον περασμένο μήνα. Χρησιμοποιήστε ένα βιβλίο μαγειρικής για να διερευνήσετε τρόπους για να κάνετε τα τρόφιμα που έχετε φάει πιο θρεπτικά – και ασυνήθιστα.
 6. Ζητήστε από ανθρώπους διαφορετικού φυλετικού, περιφερειακού και θρησκευτικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος να μοιραστούν τα αγαπημένα τους τρόφιμα και συνταγές. Ενσωματώστε τουλάχιστον 2 από αυτά στα μενού σας.
 7. Αγοράστε ένα νέο βιβλίο μαγειρικής με συνταγές από μια κουζίνα που δεν δοκιμάσατε ποτέ. Προετοιμάστε τουλάχιστον ένα γεύμα την εβδομάδα από το βιβλίο μαγειρικής.
 8. Καθίστε με ένα υγιεινό βιβλίο μαγειρικής. Κάντε μια λίστα με 30 συνταγές που φαίνονται ελκυστικές. Δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως – αλλά θα είναι εκεί όταν τα χρειάζεστε.
 9. Κάντε ένα ειδικό ταξίδι στο μπακάλικο για να ψωνίσετε για βότανα και μπαχαρικά. Αγοράστε τουλάχιστον 5 δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ και πειραματιστείτε με τουλάχιστον 1 νέο βότανο ή μπαχαρικό κάθε εβδομάδα.
 10. Πάρτε μαθήματα μαγειρικής. Ελέγξτε το τοπικό YMCA ή το κοινοτικό κέντρο για προσφορές μαθημάτων.
 11. Γυρίστε το σενάριο. Κάντε μια λίστα με τα γεύματα που τρώτε συνήθως για πρωινό, μια λίστα με τα γεύματα που συνήθως τρώτε για μεσημεριανό γεύμα και μια λίστα για δείπνο. Τότε φάτε αυτό που τρώτε συνήθως για μεσημεριανό γεύμα για δείπνο, δείπνο για πρωινό και πρωινό για μεσημεριανό γεύμα
 12. Κάθε φορά που πηγαίνετε παντοπωλείο αγοράστε τουλάχιστον 5 διαφορετικές μάρκες από ό, τι συνήθως κάνετε. Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι διαφορετικές μάρκες προσφέρουν καλύτερη γεύση, διατροφή και τιμή.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα, αλλά δεν μπορούν όλοι να λάβουν την ποσότητα των μετάλλων που χρειάζονται από τη διατροφή. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερα μέταλλα από άλλα.

Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ενώ τα φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι παρέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου.

Υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη αυτών των σημαντικών βιταμινών και μετάλλων. Για παράδειγμα, μπορείτε να τρώτε περισσότερα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα αντί για κονσερβοποιημένα φρούτα ή να πίνετε χυμό φρούτων αντί για αναψυκτικά με ζάχαρη.

Σχολιάστε