Όταν Η Σωστή Άσκηση Φαίνεται Λάθος

Μπείτε σε οποιοδήποτε γυμναστήριο και μια έννοια είναι πολύ εμφανής, η ίδια άσκηση που εκτελείται ξανά και ξανά.

→ Το Black Latte είναι ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους. Αυτό το θαυματουργό ρόφημα για αδυνάτισμα είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά και δεν έχει παρενέργειες. Βοηθά στην καταστολή της όρεξης, στη μείωση της παραγωγής λίπους, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Σωστή Άσκηση

Ένα υγιές σώμα είναι ένα υγιές μυαλό. Η άσκηση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσετε το άγχος και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Εάν δεν ασκείσαι αρκετά, πιθανότατα νιώθεις πολύ άσχημα με τον εαυτό σου. Ήρθε η ώρα να σηκωθείτε και να κινηθείτε! Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή δαπανηρή. Απλώς πρέπει να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει.

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βρείτε ένα γυμναστήριο στην περιοχή σας. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το γυμναστήριο είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας, ώστε να μην έχετε καμία δικαιολογία για να μην πάτε.

Μόλις βρείτε ένα γυμναστήριο, το επόμενο βήμα είναι να εγγραφείτε για μια συνδρομή. Μπορείτε να πληρώνετε είτε μηνιαία είτε ετήσια, εξαρτάται από εσάς και τον προϋπολογισμό σας. Εάν πληρώνετε μηνιαία, τότε βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο έχει ρήτρα εξόδου, ώστε αν χρειαστεί να σταματήσετε να εργάζεστε για κάποιο λόγο, τότε δεν υπάρχουν κυρώσεις εναντίον σας.

Πλήρης χώρος στο πάτωμα που καταλαμβάνεται από μηχανήματα σχεδιασμένα για να κάνουν την άσκηση ευκολότερη, και μια διαδικασία σκέψης που ονομάζεται “επιστήμη του γυμναστηρίου”, η οποία δεν περιλαμβάνει καθόλου επιστήμη.

Το τελευταίο μου άρθρο αναφέρθηκε σε μερικές από τις διαδικασίες σκέψης ή την έλλειψη σκέψης που συνεπάγεται η σωστή άσκηση. Με την έλευση του υπολογιστή η επιστήμη της άσκησης έχει αλλάξει δραστικά. Ιδιαίτερα η εξέταση με βελόνα EMG (ηλεκτρομυογράφημα), όπου μια λεπτή βελόνα εισάγεται σε έναν μυ και μετρώνται οι ηλεκτρικές και συσταλτικές του ιδιότητες.

Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών έχουν αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο ασκούμε. Ασκήσεις που κάναμε στο παρελθόν αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και καλύτερες ασκήσεις αποδείχθηκαν πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές.

Οι Παρανοήσεις Στον Χώρο Του Fitness

Ο κλάδος της γυμναστικής είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος και δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος ή να αποκτήσουν φόρμα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Επιστημών Αθλητισμού, η παγκόσμια αγορά προϊόντων και υπηρεσιών γυμναστικής αξίζει 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να αυξάνεται κατά 3% ετησίως.

Οι λανθασμένες αντιλήψεις στον χώρο της γυμναστικής προέρχονται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να είναι σε φόρμα επειδή δεν έχουν αρκετό χρόνο ή χρήματα, αλλά αυτές είναι απλώς δικαιολογίες.

Η βιομηχανία γυμναστικής είναι μια τεράστια και αναπτυσσόμενη αγορά. Υπολογίζεται ότι η παγκόσμια βιομηχανία θα έχει αξία 236 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2020. Υπάρχουν όμως λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τον χώρο γυμναστικής που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η βιομηχανία γυμναστικής είναι μια τεράστια και αναπτυσσόμενη αγορά. Υπολογίζεται ότι η παγκόσμια βιομηχανία θα έχει αξία 236 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2020. Υπάρχουν όμως λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τον χώρο γυμναστικής που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

  1. Η φυσική κατάσταση δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους
  2. Η φυσική κατάσταση δεν είναι μόνο για όσους έχουν υγιές βάρος
  3. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι εξαντλητική
  4. Δεν χρειάζεται να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο καθημερινά
  5. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια γρήγορη λύση για την επιτυχία της φυσικής κατάστασης
  6. Μπορείτε να κάνετε όλα τα είδη άσκησης, όχι μόνο να τρέχετε ή να πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το τι κάνει μια επιτυχημένη εταιρεία σε αυτόν τον χώρο και θα πρέπει να τις λάβουμε υπόψη πριν ξεκινήσουμε τη δική μας εταιρεία ή επενδύσουμε.

Τί Είναι Λοιπόν Σωστό Και Τί Λάθος;

Εξαρτάται από το για ποιο λόγο προπονείστε και από τους προσωπικούς σας στόχους φυσικής κατάστασης και ευεξίας. Ένας αθλητής δεν πρέπει σχεδόν ποτέ να προπονείται καθιστός. Τα αθλήματα παίζονται όρθια, περιλαμβάνουν ισορροπία, ευκινησία, ταχύτητα και κινήσεις πολλαπλών αρθρώσεων.

Δεν υπάρχει καμία βάση για προπόνηση καθιστή ούτε για έναν μη αθλητή. Περνάμε πάρα πολύ από τη ζωή μας καθισμένοι στο αυτοκίνητο, στον υπολογιστή και στο τηλέφωνο. Παρόλα αυτά πηγαίνουμε στο γυμναστήριο και στριμώχνουμε τους εαυτούς μας σε ένα μηχάνημα που ουσιαστικά μας αναγκάζει να επιστρέψουμε σε μια στρογγυλεμένη καθιστή στάση και τώρα μας αναγκάζει να κινούμαστε σύμφωνα με το μηχάνημα και όχι σύμφωνα με το πώς θέλει να κινηθεί το σώμα σας.

Άσκηση Του Στήθους

Ας ξεκινήσουμε με το αγαπημένο μέρος του σώματος όλων, το στήθος. Το στήθος πρέπει να προπονείται πρώτο μέσα στην εβδομάδα, έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όλοι οι άντρες προπονούν το στήθος τη Δευτέρα. Ο θώρακας είναι ένας βοηθητικός μυς που βοηθά στη γληνοβραχιόνιο σταθερότητα και στις κινήσεις των χεριών, αλλά μας αρέσει να απομονώνουμε και να μεγεθύνουμε το στήθος.

Αυτό στην πραγματικότητα παρεμβαίνει στην αθλητική απόδοση δευτερευόντως λόγω της αλλαγής της μηχανικής του βραχίονα. Θα μπορούσα να συνεχίσω να λέω ότι ο μόνος τρόπος για να έχεις δυνατό στήθος είναι να χτίσεις πρώτα μια δυνατή και ισορροπημένη πλάτη, αλλά θα το αφήσω για μια άλλη φορά.

Το πρόβλημα με την προπόνηση του στήθους είναι ότι είναι τρομερό για τον ώμο και τον αγκώνα, δεν είμαστε σχεδιασμένοι να ξαπλώνουμε ανάσκελα και να κρατάμε μια μπάρα με βάρη, μερικές φορές πολύ βάρος. Διαβάστε ένα σπουδαίο άρθρο που ονομάζεται “μεγάλος πάγκος κακοί ώμοι” από τον Paul Chek.

Δοκιμάστε ένα μονόκλωνο θωρακικό πάτημα ενώ στέκεστε σε ένα μηχάνημα με ρυθμιζόμενο καλώδιο, νομίζετε ότι είναι εύκολο, τώρα δοκιμάστε το ενώ στέκεστε στο ένα πόδι. Εκτελέστε το πάτημα αργά με ένα βάρος που μπορείτε να χειριστείτε, πιέστε από το στήθος σας και όχι από το χέρι/αγκώνα και με κάθε τρόπο μην γείρετε το βάρος του σώματός σας στην κίνηση.

Πότε Ήταν Η Τελευταία Φορά Που Κάνατε Push Ups;

Εξακολουθεί να είναι μια σπουδαία άσκηση. Δουλεύει το στήθος, τους τρικέφαλους, τους κοιλιακούς και τη σπονδυλική στήλη. Κρατήστε τους γλουτούς σας σφιχτούς, το κεφάλι ψηλά και να είστε ευγενικοί με τους αγκώνες σας παρακαλώ, μην τους κλειδώσετε. Κάντε push ups με τα πόδια σας πάνω σε μια μπάλα σταθερότητας, με το ένα πόδι μόνο πάνω στη μπάλα.

Τι θα λέγατε να τοποθετήσετε τα χέρια σας στη μπάλα σταθερότητας και τα πόδια σας στο πάτωμα και τώρα να κάνετε push up, γεια σας σταθεροποιητές και κοιλιακούς. Τι θα λέγατε για πους απς πάνω σε μια ιατρική μπάλα, εναλλάσσοντας το ένα χέρι με το άλλο. Μιλώντας για μπάλες, ένα πάτημα στήθους με αλτήρες ενός βραχίονα ξαπλωμένος πάνω σε μπάλα σταθερότητας ενεργοποιεί σχεδόν κάθε μυ του σώματος.

Οι παραλλαγές ασκήσεων για μια ασφαλή και αποτελεσματική προπόνηση θώρακα ξεφεύγουν από το πλαίσιο αυτού του άρθρου, αλλά ελπίζω ότι αυτό σας έβαλε σε σκέψεις. Η ουσία είναι ότι οι ασκήσεις απομόνωσης μίας μόνο άρθρωσης οδηγούν μόνο σε βλάβες και τραυματισμούς των αρθρώσεων.

Οι ασκήσεις πολλαπλών αρθρώσεων όχι μόνο προστατεύουν τις αρθρώσεις αλλά και τις σταθεροποιούν, οι ασκήσεις πολλαπλών αρθρώσεων ενεργοποιούν επίσης την πλειονότητα των μυών του κορμού και της λεκάνης.

Το συμπέρασμα είναι ότι όσο περισσότερους μύες μπορείτε να ενεργοποιήσετε τόσο πιο αποτελεσματική είναι η άσκηση και τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε σε λιγότερο χρόνο με λιγότερη προσπάθεια. Μηχανική αποτελεσματικότητα, σφαιρική σταθεροποίηση, μυϊκή ισορροπία αγωνιστών/ανταγωνιστών, έννοιες που πρέπει να γνωρίζετε και να προπονείστε με βάση αυτές.