Θα Χρειαστείτε Θέληση Για Να Ξεκινήσετε Την Απώλεια Βάρους

Πόση δύναμη θέλησης χρειάζεται για να περάσετε το μαρτύριο της απώλειας βάρους; Αν και η απάντηση για την απώλεια βάρους διαφέρει από κάθε άτομο, το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή στάση, παραδεχόμενος στον εαυτό σου ότι έχεις την επιθυμία να αφήσεις να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά.

Να σημειώσω εδώ, ότι τα ροφήματα για αδυνάτισμα μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά!

Για χρόνια, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορεί να έχουν βιώσει την ήττα από την έλλειψη της δικής τους αυτοθέλησης, πιστεύοντας ότι η απώλεια βάρους δεν αξίζει τον πόνο. Αλλά μήπως η απώλεια βάρους πρέπει εξ ολοκλήρου να είναι κάτι ψυχικά βασανιστικό;

Θέληση Για Να Ξεκινήσετε Την Απώλεια Βάρους

Είναι σχεδόν σαν να εγκαταλείπεις την έννοια του φαγητού, αλλά όχι στα άκρα όπως το να καταλήξεις βουλιμικός. Το γεγονός ότι πρέπει να θυσιάσετε τον εαυτό σας για το σκοπό αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συμβιβασμός.

Το φαγητό έρχεται με όλους τους βαθμούς θρέψης και θερμίδων, είτε θα είναι ολικής αλέσεως ή λευκό, από άπαχο έως αποβουτυρωμένο, σκούρο κρέας ή λευκό κρέας, τηγανητό ή βραστό ή ακόμα και ωμό, το φαγητό είναι αδιάκριτο για όλους σε αυτόν τον πλανήτη.

Ιδανικές Τροφές

Οι ιδανικές τροφές που είναι απαραίτητες για την απώλεια βάρους εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το πόσο μπορείτε να χορτάσετε τον εαυτό σας. Η σούπα και τα κράκερ είναι συχνά τα ιδανικά τρόφιμα για ένα επιτυχημένο προσωπικό πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά αν τυχαίνει να είστε τρελοί με το φαγητό, θα μπορούσατε να μείνετε ένα μήνα τρώγοντας αλμυρό ζεστό νερό και ξερό ψωμί;

Δεν χρειάζεται να τιμωρήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες μόνο και μόνο επειδή η απώλεια βάρους έχει να κάνει με τις θυσίες. Οι ιστορίες ακόμη και ενός άνδρα πεντακοσίων κιλών και πλέον που έχασε τα δύο τρίτα του σωματικού του βάρους αφού έκανε δίαιτα με σάντουιτς Subway για μήνες έχουν εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα.

Για να ξεκινήσετε, να ξέρετε τι είδους φαγητό που σας κάνει αδύναμα τα γόνατα. Στους περισσότερους άντρες αρέσει οτιδήποτε τηγανητό ή από τη σχάρα ή τη σούβλα, οπότε ξεκινήστε παίρνοντας λιγότερα από αυτά τα τρόφιμα.

Τα Πρόχειρα Φαγητά

Οι γυναίκες τείνουν να κυνηγούν οτιδήποτε αλμυρό ή και εξωτικό, οπότε οι κανόνες ισχύουν και γι’ αυτές. Τα πρόχειρα φαγητά όπως τα μπιφτέκια, οι πατάτες τηγανιτές και η πίτσα συχνά χαρακτηρίζονται ως καταστροφείς του προγράμματος απώλειας βάρους. Είναι εθιστικά και φορτωμένα με νάτριο, λίπη και χοληστερόλη.

Ακριβώς επειδή χαρακτηρίζονται ως τα “κακά παιδιά” δεν σημαίνει ότι πρέπει να απεμπολήσουμε τους εαυτούς μας από την απόλαυση τέτοιων τροφών. Κάθε φορά που τσιμπάτε μια μπουκιά από μια τηγανητή πατάτα, κάντε μια μικρή θετική σκέψη και πείτε στον εαυτό σας: “ένα μικρό κομμάτι είναι το μόνο που χρειάζομαι για να ξεκινήσω”.

Η απώλεια βάρους έχει να κάνει με την πειθαρχία της αυτοθέλησης, είτε πρόκειται για την πρόσληψη τροφής είτε για τις ώρες άσκησης που μπορείτε να διαθέσετε. Η ζωή είναι αρκετά καλή για να μας δίνει τις δωρεές του φαγητού, οπότε η απώλεια βάρους δεν πρέπει να βάζει φρένο στους γευστικούς μας κάλυκες.

Θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να βάλουμε τη λέξη “απόλαυση” στην απώλεια βάρους γιατί ξέρουμε τι μας αρέσει να τρώμε, μόνο που δεν τρώμε πολύ.