Πώς Θα Αποφύγετε Την Άσκοπη Χρήση Των Αντιβιωτικών

Μια κύρια αιτία μόλυνσης από ζυμομύκητες είναι η χρήση αντιβιοτικών. Αυτά τα φάρμακα σκοτώνουν βακτήρια που συνήθως κρατούν υπό έλεγχο την ζύμη. Ο πληθυσμός ζύμης μπορεί στη συνέχεια να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα για να το ελέγξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Όταν συμβεί αυτό, η ζύμη μπορεί να αλλάξει στη μολυσματική της μορφή και να προχωρήσει στην επίθεση.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά τις πρώτες μολύνσεις ζύμης μετά τη λήψη συνταγής για αντιβιοτικά ή μετά τη χρήση απολυμαντικών που περιέχουν σαπούνια. Άλλες γυναίκες δεν έχουν προβλήματα με τα περισσότερα αντιβιοτικά, αλλά μπορούν να πάρουν μολύνσεις από ζύμες αν παίρνουν συγκεκριμένους τύπους αντιβιοτικών ή εάν αντιμετωπίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα για χρόνια προβλήματα όπως η ακμή.

Τα νήπια συχνά έχουν στοματικό τσίχλα μετά από μια πορεία αντιβιοτικών.

Μερικά Αντιβιοτικά Μπορούν Να Αποφευχθούν

Ορισμένα προφυλακτικά έχουν σπερματοκτόνο που περιέχει nonoxynol-9, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης μολύνσεων ζύμης. Εάν πάρετε μια μόλυνση ζύμης μετά από σεξ χρησιμοποιώντας προφυλακτικό, ελέγξτε τη συσκευασία για να δείτε αν έχει αντιβιοτικό ή σπερματοκτόνο. Εάν συμβαίνει αυτό, ίσως να εξετάσετε την αλλαγή εμπορικών σημάτων.

Ο εφοδιασμός μας με τρόφιμα είναι επίσης γεμάτος με αντιβιοτικά, διότι το βόειο κρέας και τα πουλερικά τροφοδοτούνται τακτικά με αυτά τα φάρμακα για να τα διατηρούν υγιή σε συνωστισμένες συνθήκες. Ορισμένοι επαγγελματίες υγείας πιστεύουν ότι η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα είναι η αιτία τόσο για την πρόσφατη αύξηση των ανθεκτικών σε φάρμακα βακτηρίων όσο και για την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων από ζυμομύκητες.

Αν έχετε ένα παιδί που παίρνει μολύνσεις από το στόμα και δεν υπάρχει προφανής αιτία (όπως τρώει πολλά ζάχαρα), μπορεί να θέλετε να μεταβείτε σε πιστοποιημένο βιολογικό βοδινό, κοτόπουλο και αυγά. (Το “ελεύθερο εύρος” δεν είναι ένας ρυθμιζόμενος όρος και δεν εγγυάται ότι το κοτόπουλο ή το αυγό είναι απαλλαγμένο από αντιβιοτικά.)

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι σαπούνι που περιέχει απολυμαντικά μπορεί να αφαιρέσει τα ευεργετικά βακτηρίδια από το δέρμα τους, μαζί με τα μικρόβια. Αν πάρετε συχνά μολύνσεις ζύμης και χρησιμοποιείτε μία από τις δημοφιλείς μάρκες απολυμαντικού σαπουνιού, ίσως θελήσετε να μεταβείτε σε μια μη φαρμακευτική μάρκα.

Μερικά βότανα που προορίζονται για μια κατάσταση που ονομάζεται συστηματική καντιντίαση μπορεί να λειτουργούν ως ήπια αντιβιοτικά και να σκοτώνουν τα ευεργετικά βακτηρίδια στο έντερο δεξιά μαζί με τη ζύμη. Εάν έχετε συχνά κολπικές μολύνσεις ζύμης ή τσίχλα, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις θεραπείες. Χρειάζεστε αυτά τα βακτήρια και το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει μόνο μερικά από τα είδη βακτηρίων που ζουν φυσικά στα έντερα σας.

Αντικατάσταση Των Ευεργετικών Βακτηρίων Σας

Όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα αντιβιοτικό επειδή έχετε μια βακτηριακή λοίμωξη ή κάποια άλλη ασθένεια, μπορείτε να αντικαταστήσετε μερικά από τα βακτηρίδια σας, αλλά όχι όλα αυτά, με την κατανάλωση μη γλυκαρισμένου γιαουρτιού που περιέχει ενεργά βακτήρια. Πολλές εμπορικές μάρκες δεν περιέχουν ζωντανό οξύφιλο, οπότε φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα.

Εάν δεν μπορείτε να ανεχτείτε το γιαούρτι, ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ασετόφιλο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την ζύμη και τα βακτηρίδια του σώματός σας σε ισορροπία, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να πάσχετε από μόλυνση από ζύμη μετά τη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων.

Να θυμάστε ότι τα αντιβιοτικά είναι μόνο ένα από τουλάχιστον 17 διαφορετικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση από ζύμη. Κάποια από τα άλλα πράγματα σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο μπορούν να αποφευχθούν, αλλά όχι όλα αυτά. Προστατεύστε τον εαυτό σας από μολύνσεις από ζύμες, μαθαίνοντας όσο μπορείτε σχετικά με αυτή την κοινή κατάσταση

Σχολιάστε