Παίρνοντας Περισσότερα Μεταλλικά Στοιχεία Από Τα Φρούτα Και Τα Λαχανικά Σας

Πριν από τη δεκαετία του ’30, οι άνθρωποι γνώριζαν τη σημασία των ορυκτών. Το έδαφός τους ήταν πλούσιο σε μέταλλα και έτρωγαν πολλά λαχανικά που καλλιεργούνταν σε αυτά τα εδάφη.

Όταν ανακαλύφθηκαν οι βιταμίνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι άρχισαν να ξεχνούν τη σημασία των ανόργανων συστατικών και άρχισαν να γοητεύονται από τις βιταμίνες.

Μεταλλικά Στοιχεία Από Φρούτα Και Λαχανικά

Σήμερα, επειδή το έδαφος είναι εξαιρετικά φτωχό σε μέταλλα, τα λαχανικά μας στερούνται αυτών των ζωογόνων θρεπτικών συστατικών. Είναι πλέον απαραίτητο να εξετάσετε πώς μπορείτε να πάρετε περισσότερα μέταλλα στον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο. Όχι μόνο για τον έλεγχο του βάρους σας, αλλά και της γενικότερης υγείας σας.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πάρετε περισσότερα μέταλλα:

  • Αγοράστε βιολογικά γεωργικά προϊόντα
  • τρώτε φρούτα και λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίζετε
  • τρώτε φρούτα και λαχανικά ωμά
  • μαγειρέψτε φρούτα και λαχανικά με ελάχιστο νερό και θερμοκρασία

Βιολογικά Γεωργικά Προϊόντα

Υπάρχουν ορισμένες μεγάλες λαϊκές αγορές που πωλούν πλέον βιολογικά λαχανικά.

Ωστόσο, τα λαχανικά αυτά έχουν πολύ υψηλότερη τιμή, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται ο περισσότερος κόσμος να τα αγοράσει, παρόλο που αυτά τα λαχανικά είναι καλύτερα για τον ίδιο.

Πηγαίνοντας στις λαϊκές αγορές, θα βρείτε πολλά βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Οι τιμές εδώ θα είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που πληρώνετε για μη βιολογικά τρόφιμα σε μια κανονική αγορά. Όταν αγοράζετε προϊόντα σε μια λαϊκή αγορά, ρωτήστε τον πωλητή αν τα προϊόντα του έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα, αν δεν έχει πινακίδα πιστοποίησης “Βιολογικής καλλιέργειας”.

Όταν αγοράζετε αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αυτά που έχουν παρασκευαστεί χωρίς ή με ελάχιστο θείο. Υπάρχουν κλινικές ενδείξεις ότι τα βακτήρια που μειώνουν τα θειικά άλατα, τα οποία υπάρχουν στο παχύ έντερό μας, μπορούν να συμβάλουν σε παθήσεις του παχέος εντέρου – IBS, κολίτιδα ή νόσο του Chron.

Τα θειικά άλατα που φτάνουν στο κόλον μας προέρχονται από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και την κατανάλωση και κατανάλωση τροφίμων που έχουν θείο και διοξείδιο του θείου – αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδες, αναψυκτικά και πολλά άλλα προϊόντα. Αναζητήστε τις ενώσεις θείου και το διοξείδιο του θείου στην ετικέτα των τροφίμων και στη συνέχεια αποφύγετε την κατανάλωση αυτών των προϊόντων.

Ξεφλούδισμα Φρούτων Και Λαχανικών

Οι περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα σε πολλά φρούτα και λαχανικά βρίσκονται ακριβώς κάτω από την εξωτερική φλούδα. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να μην ξεφλουδίζετε ορισμένα φρούτα ή λαχανικά για να αποκομίσετε το μεγαλύτερο όφελος από το συγκεκριμένο προϊόν. Βεβαιωθείτε όμως ότι το προϊόν που δεν ξεφλουδίζετε είναι βιολογικό. Μην ξεφλουδίζετε μήλα, καρότα, αγγούρια, κολοκύθια, αποθέματα μπρόκολου, σέλινο, αχλάδια, νεκταρίνια ή ντομάτες.

Κατανάλωση Ωμών Προϊόντων

Τρώτε τα περισσότερα από τα προϊόντα σας ωμά. Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώτε τα προϊόντα. Η κατανάλωση πολλών και εννοώ πολλών ωμών λαχανικών είναι ο δρόμος για καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Παίρνετε πολλές φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα, αν το προϊόν έχει μαζευτεί πρόσφατα.

Μαγείρεμα Προϊόντων

Αν χρειάζεται ή θέλετε να μαγειρέψετε φρούτα και λαχανικά κάντε το με λίγο νερό στον πάτο του τηγανιού. Πολλά φρούτα και λαχανικά περιέχουν μέταλλα που είναι πτητικά, όπως το οργανικό θείο. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, πιθανόν να έχετε ανεπάρκεια σε οργανικό θείο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το MSM έχει γίνει αρκετά δημοφιλές.

Το οργανικό θείο δεν είναι το ίδιο με το θείο που παράγεται στο σώμα όταν τρώγεται κρέας ή όταν καταναλώνονται τρόφιμα με θείο ή διοξείδιο του θείου. Τόσο το θείο όσο και το διοξείδιο του θείου χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά τροφίμων και θεωρούνται νεκρό θείο. Το οργανικό θείο που λαμβάνεται από φρούτα και λαχανικά θεωρείται ζωντανό θείο.

Όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 45-50 βαθμούς C, τα ένζυμα των τροφίμων καταστρέφονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη πέψη αυτών των τροφίμων στο στομάχι. Τα ένζυμα τροφίμων βοηθούν στην έναρξη της διαδικασίας πέψης, ενώ το σώμα σας δημιουργεί τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πέψης. Η καθυστερημένη πέψη δημιουργεί συχνά αέρια στο στομάχι και ρέψιμο.