Το Υπερβολικό Βάρος Καταπονεί Συχνά Τα Πόδια

Ο πόνος στη φτέρνα είναι μια πολύ κοινή κατάσταση, η οποία επηρεάζει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο – άτομα που είναι διαφορετικά κατάλληλα και υγιή και που χρησιμοποιούνται για να είναι πλήρως κινητά.

► Αποφύγετε την ταλαιπωρία μια για πάντα. Μπορείτε σήμερα να δοκιμάστε το θαυματουργό ρόφημα για αδυνάτισμα που προτείνουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας και να κρίνετε αν είναι αυτό που σας ταιριάζει για να μπορέσετε να ρυθμίσετε το σωματικό σας βάρος εύκολα και απολαυστικά!

Μια κοινή αιτία του πόνου της φτέρνας είναι τα καλαίσθητα ή μη υποστηρικτικά υποδήματα. Κοιτάξτε τα παπούτσια που φοράτε – αντικαταστήστε αυτά που φορούσατε για ένα ή περισσότερα χρόνια. Μπορεί να είναι μαλακά και άνετα, και μπορεί να έχουν συμμορφωθεί όμορφα με το σχήμα των ποδιών σας, αλλά δεν κάνουν την καλύτερη δουλειά για τα πόδια σας πια.

Η επόμενη πιο συνηθισμένη αιτία είναι ότι τα πόδια σας καμάρες – η περιοχή μεταξύ φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών σας στα οποία βαδίζετε – χρειάζονται κάποια επιπλέον υποστήριξη. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν με αυτό, που ονομάζεται στήριξη αψίδων και κύπελλα φτέρνας. Αυτά ταιριάζουν μέσα στα παπούτσια σας. Αυτά τα προϊόντα δεν θα εμποδίσουν το περπάτημα ή την κίνησή σας – θα το κάνουν πιο εύκολο και πιο άνετο.

Τα κύπελλα με πτέρνα ή τα μαξιλάρια της φτέρνας ανυψώνουν ελαφρώς το πίσω μέρος του ποδιού σας και μειώνουν την πίεση στις καμάρες. Το Arch υποστηρίζει, όπως θα μπορούσατε να υποθέσετε, να στηρίξετε τις καμάρες απευθείας. Αυτά μπορεί να έχουν τη μορφή ιμάντων γύρω από τη μέση του ποδιού, με επένδυση με πέλματα, ιμάντες και ακόμη και ειδικές ελαστικές κάλτσες.

Εάν έχετε πόνο στο κάτω μέρος της φτέρνας και αισθάνεστε τον πόνο περισσότερο όταν κάνετε τα πρώτα σας βήματα για να ξεφύγετε από το κρεβάτι (ίσως και να φωνάξετε!), Μπορεί να έχετε πελματιαία οισοπάθεια, μια φλεγμονώδη κατάσταση του ιστού που υποστηρίζει πόδι τόξο. Τα κύπελλα και τα υποστηρίγματα των τόξων είναι επίσης χρήσιμα εδώ.

Για να ανακουφίσετε τον πόνο της φτέρνας που σχετίζεται με την πελματιαία οισοπάθεια, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα νάρθηκα νύχτας, το οποίο συγκρατεί το προσβεβλημένο πόδι σε μια θέση κάμψεως ενώ κοιμάστε, τεντώνοντας έτσι τον ιστό απαλά. Αυτό μπορεί συχνά να ανακουφίσει τον πόνο εντελώς μετά από ένα μήνα χρήσης.

Μια άλλη αιτία πόνου ποδιών και πτέρνας θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός ελαττωματικών υποδημάτων και πολλά περπάτημα σε σκληρές επιφάνειες. Όταν περπατάτε, κάθε φτέρνα εναλλάσσεται εναλλάξ με το έδαφος, με μεγάλο μέρος του βάρους του σώματός σας να πηγαίνει πάνω στη φτέρνα σε κάθε κρούση. Για να αφαιρέσετε ένα μεγάλο μέρος της δύναμης αυτών των επιπτώσεων, μπορείτε να αγοράσετε πέλματα απόσβεσης.

Στη μέση ηλικία, πολλοί ενεργοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα της τεύτισης του Αχιλλέα. Αυτή είναι η φλεγμονή του τένοντα στο πίσω μέρος του αστραγάλου – αλλά ο πόνος αισθάνεται πάνω από το πίσω μέρος της φτέρνας. Αυτός ο πόνος είναι πιο προφανής όταν τρέχετε ή άλμα. Το τέντωμα πριν την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτής της κατάστασης. η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ένθετα παπουτσιών ή ακινητοποίηση του ποδιού για λίγο, ή μια σφήνα κλίσης, η οποία μειώνει την πίεση στον τένοντα του Αχιλλέα. Άλλα προϊόντα που διατίθενται τώρα για την τενοντίτιδα του Αχιλλέα περιλαμβάνουν τα μανίκια φτέρνας και τους ιμάντες των τενόντων.

Οποιαδήποτε από αυτές τις λύσεις είναι πιθανό να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, εάν έχετε δοκιμάσει αυτές τις λύσεις και δεν έχουν εργαστεί, συμβουλευτείτε έναν ποδατάρχη (ειδικός ποδιών).

Σχολιάστε